Οι έξι καλύτερες παραλίες της Μονεμβάσιας για οικογένειες!

Οι έξι καλύτερες παραλίες της Μονεμβάσιας για οικογένειες!

Ο δήμος Μονεμβασιάς είναι από τους πλέον «must» προορισμούς για το καλοκαίρι καθώς προσφέρει στον επισκέπτη του μια σειρά από μαγευτικές και ιδιαίτερης ομορφιάς παραλίες. Με τουλάχιστον 50 εύκολα προσβάσιμες παραλίες και με δεκάδες άλλες «κρυφές» ακρογιαλιές, η περιοχή φαντάζει ιδανική για το πλέον «απαιτητικό κοινό» του καλοκαιριού που δεν είναι άλλο από τις οικογένειες. Οι επιλογές για τις οικογένειες είναι πολλές, όπως και οι απαιτήσεις τους.

Οι έξι παραλίες του Δήμου (Νεάπολη, Αρχάγγελος, Παχιά Άμμος στην Πλύτρα, Μονεμβασιά, Πορί και Μεγάλη Άμμος στο Κυπαρίσσι), οι οποίες βραβεύτηκαν με Γαλάζια Σημαία, είναι μια καλή πρόταση όχι μόνο για την ποιότητα των υδάτων αλλά και λόγω της οργάνωσης και των υποδομών τους. Τα ρηχά και καθαρά νερά, η κάλυψη βασικών αναγκών, η εύκολη πρόσβαση και φυσικά το τοπίο είναι μερικές από τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια…
Σταθμίζοντας τα όλα αυτά, σας προτείνουμε τις εξής 6 παραλίες για οικογένειες.

Βλυχάδα: Συνίσταται κυρίως για οικογένειες με μεγάλα παιδιά κυρίως λόγω της διαδρομής (7 χιλιομέτρων) από τη Ρειχιά προς την παραλία. Όσοι το τολμήσουν, θα ανταμειφθούν από την ομορφότερη παραλία του Ζάρακα. Τα πεντακάθαρα νερά «παντρεύονται» με το πράσινο του βουνού και το κόκκινο των γύρω βράχων, ενώ παρά το απομονωμένο τοπίο που εγγυάται ηρεμία και γαλήνη, η καντίνα που λειτουργεί το καλοκαίρι, θα καλύψει τις όποιες έκτακτες ανάγκες πείνας και δίψας…

Αγία Κυριακή: Σχεδόν δίπλα – περίπου ένα χιλιόμετρο – από την παραλία της Μεγάλης Άμμου, η Αγία Κυριακή διακρίνεται για τα ζεστά και γαλαζοπράσινα νερά της. Είναι αδύνατο να βρεθεί κανείς στο Κυπαρίσσι και να μην κάνει μια βουτιά στην Αγία Κυριακή. Ανάμεσα στα πολλά θετικά της είναι ότι είναι προστατευμένη από τους ανέμους και ότι προσφέρει μια μοναδική, πανοραμική θέα προς το Κυπαρίσσι και τον επιβλητικό ορεινό όγκο του Πάρνωνα.

Μεγάλη Άμμος: Είναι η μεγαλύτερη παραλία στο Κυπαρίσσι, η οποία συνδυάζει σχεδόν τα πάντα. Βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία, διακρίνεται για το λευκό βότσαλο της και τα καθαρά, γαλαζοπράσινα νερά της. Βρίσκεται μέσα στον οικισμό, γεγονός που σημαίνει ότι ο επισκέπτης μπορεί να έχει άμεση πρόσβαση σε ότι χρειαστεί. Το τοπίο είναι πραγματικά μαγευτικό και η ματιά χάνεται στην ομορφιά, όπου και αν στραφεί..

Αμμίτσα: Πρόκειται για μια πανέμορφη αμμώδη παραλία με πολύ ρηχά νερά, η οποία βρίσκεται πολύ κοντά στη Νεάπολη. Η πρόσβαση της είναι πολύ εύκολη ενώ στα θετικά της είναι και η φυσική σκιά στην ακρογιαλιά από τα γύρω δέντρα. Και σε αυτήν λειτουργεί καντίνα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Νερατζιώνας: Μια ακόμα πανέμορφη παραλία στα Βάτικα, η οποία ξεχωρίζει για την χρυσή της άμμο και τα ρηχά, τιρκουάζ νερά της. Από εδώ αρχίζει η παραλία που καταλήγει ύστερα από 4,5 χιλιόμετρα στην παραλίας της Πούντας και του Παυλοπετρίου. Στην παραλία λειτουργεί καντίνα, υπάρχουν ομπρέλες και ντουζιέρες αλλά και εστιατόριο – ταβέρνα ενώ η πρόσβαση της είναι εξαιρετικά εύκολη.

Η παραλία Πορί, είναι μία από τις έξι παραλίες του Δήμου (Νεάπολη, Αρχάγγελος, Παχιά Άμμος στην Πλύτρα, Μονεμβασιά, Πορί και Μεγάλη Άμμος στο Κυπαρίσσι), οι οποίες βραβεύτηκαν με Γαλάζια Σημαία.